Premier League: Englands största fotbollsliga

Barclays Premier League (BPL, även kallad EPL – engelska Premier League – utanför Storbritannien) lanserades 1992 och blev snabbt världens mest populära sportliga. 20 lag som möter varandra två gånger, varav en match hemma och den andra borta, vilket motsvarar 38 matcher under hela säsongen som löper från augusti till maj. Det är dessa matcher vi skriver om på stryktipsforslag.se.

Till skillnad från många andra europeiska klubb ligor, har Premier League ingen julledighet och fortsätter varje vecka under hela säsongen utom när det finns ett FIFA-spel, vilket betyder paus, när många spelare från Premier League kommer att spela för sina respektive länder i internationella matcher såsom kvalifikations spel för VM eller EM, och andra regionala tävlingar.

premier league

Spelare i världsklass i Premier League

Det som sticker ut i i Premier League är det stora antalet världsklass spelare, de olika fotbolls stilarna bland de flesta lag, och ofta högljudda supportrarna i hela England. Många av Premier League-matcher har oförutsägbara resultat, där det ofta är mycket svårt att förutsäga hur ligatabellen och matcherna kommer sluta, till skillnad från andra ligor såsom Spanien, där de två bästa lagen (Barcelona och Real Madrid) alltid tycks vinna varje vecka.

De tre lagen som placerar sig längst ner i Premier League tabellen flyttas ner till det som är känt som Championship. De fyra översta lagen kvalificerar sig för UEFA Champions League, som är den mest uppmärksammade fotboll turneringen i världen med de bästa lagen från Europa som drabbar samman mot varandra i gruppspelet (september) fram till finalen i maj.

De fyra bästa till Champions League

De fyra bästa lagen kvalificerar sig för Champions League, även om det fjärde placerade laget måste delta i Champions League play-off (med början i augusti) om att kvalificera sig för gruppspelet. Den femte placerade laget i Premier League kvalificerar automatiskt för UEFA Europa League, och den sjätte och sjunde placerade lagen kan också kvalificera sig, beroende på vinnarna och tvåorna i de två inhemska tävlingar (FA-cupen och Ligacupen); Om vinnaren av FA-cupen kvalificerar sig för Champions League, då denna plats kommer att gå till tvåan, och om tvåan är också redan kvalificerade, då denna plats kommer att gå till nästa bäst placerade behandlare i Premier Liga. Om vinnaren av Ligacupen redan har kvalificerat sig, denna plats går till nästa bäst placerade laget i ligan.